VRLO OZBILJNE PRIJETNJE PROF. DR. SULEJMANU REDŽIĆU UPUĆIVANE SU I IZ SARAJEVA!

SULEJMAN
Jedno pismo – e-mail koje sam primio 5. oktobra 2012. godine od profesora doktora, akademika, hadždži Sulejmana Redžića kao odgovor na moje pismo u kojem sam se zahvalio što je na Sesiji  Kruga 99 kojom je predsjedavao pokrenuto pitanje obnove Tužbe na Svjetskom sudu protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid
 
Prof. Dr. Sulejman REDŽIĆ:
 
VRLO OZBILJNE PRIJETNJE STIŽU IZ NACIONALISTIČKIH KRUGOVA, NE SAMO IZ BEOGRADA, PODGORICE I GRUDA, VEĆ I IZ SARAJEVA!
   
Von: sulejman redzic
An: Ibrahim Halilovic
Gesendet: 19:12 Mittwoch, 5.Oktober 2011
Dragi G. Halilovic, 
 
Zaista mi je drago da vas cujem, barem i na ovaj nacin.Nisam ljut, a nisam vas ni zapostavio, kao ni vrijednu Face druzinu. 
Sticaj nekih okolnosti. Pomislim, da cu vam se javiti sa vise rijeci, pa me nesto potisne. Ima neke intuicije i telepatije.
 
Krug 99 i ja licno nastojimo biti na valovima BiH, one nekadasnje Bosne i Hercegovine. Medjutim, mnogi to sprijecavaju.
 
Prosla sesija je odjeknula kao “grom” i veoma prihvacena u najsirim narodnim masama, medjutim, mnogi nacionalisticki centri nisu odusevljeni. Iz mnogih cak dolaze i vrlo ozbiljne prijetnje. Ne cudi me inhibicija iz Srbije, Gruda itd, vec iz sarajeva!. Ali, mi necemo stati. Zajedno, mislim, da mozemo mnogo vise uraditi. Dosta je vrijeme sazrelo.
Ja vam zelim sve najbolje. Molim vas sirite nase pristupe po svijetu, medju nasim sjemenom.
 
Rado vas se sjecam i najtoplije pozdravljam. 
 
Srdacno, Vas
 
Sulejman Redzic i Krug 99
* * *
Napomena čitateljima:
Zagonetan je nestanak , misteriozna je smrt uvaženog akademika, profesora doktora Sulejmana Redžića. Medicinski nalaz dr. Hamze Žuje o prirodnoj smrti Sulejmana Redžića na osnovu koje je nadležno Tužilaštvo donijelo odluku o nepokretanju istrage, uz razna nagađanja u medijima, doprinose zaključku kako tu nešto nije u redu, kako je istina daleko od onoga što se javnosti prezentira. Obitelj – a posebno Izet, brat r. Sulejmana Redžića, neće odustati od traganja za istinom. U toku je žalbeni postupak na odluku Tužilaštva o nepokretanju istrage o smrti r. Sulejmana Redžića.
Kako su se u javnosti pojavile i tvrdnje kako prof. dr. Sulejmanu Redžiću niko nije prijetio, evo (jednog) dokaza kako mu jeste prijećeno, i to i iz Sarajeva.
Taj dokaz je napisao i potpisao za života Sulejman Redžić, u pismu koje mi je poslao 5. oktobra 2012.
Smatram da je dužnost svih nas da se borimo za istinu uopće, pa tako i u ovom konkretnom slučaju. Uostalom, toje amanet koji nam je ostavio r. Sulejman Redžić.
Prof. dr.  Sulejmana Redžića ne možemo – nažalost – vratiti iz mrtvih, ali svi smo dužni uraditi sve što je u našoj moći da se iznošenjem novih činjenica nadležno Tužilaštva donese novo rješenje o pokretanju stručne istrage o misterioznoj smrti prof. dr. Sulejmana Redžića.
U tom cilju, ovo pismo-lični dokaz  r. Sulejmana Redžića da mu je prijećeno – podastirem na uvid javnosti i nadležnim organima.
Advertisements

2 komentara (+dodaj svoje?)

  1. Povratni poziv: VRLO OZBILJNE PRIJETNJE PROF. DR. SULEJMANU REDŽIĆU UPUĆIVANE SU I IZ SARAJEVA! | bedrudingusic
  2. Kemal Nurkanović
    mar 27, 2013 @ 07:24:42

    Da nije bilo “čudnih okolnosti” ponašanja Bošnjačkih političara u vezi presude protiv Srbije i Crne Gore, sama presuda bi, sasvim sigurno, drugačije “izgledala”. To, i još mnogo čudnih poteza, i prije, i poslije, navodi u sumnju iskrenost tih ljudi. Kada se sve uzme u obzir…predratno stanje, rat, “čudna” događanja, pljačka, Dayton, (VELE)izdaja…i ono POSLIJE, pa se pogleda, sabere i oduzme, pogotovo sa ovako duge vremenske distance, neminovan je zaključak – rat nije mor'o biti, ali se dogodio da bi “hajvančad” ostavila traga… Žali bože žrtava – zato, krivce kazniti treba ovozemaljskom kaznom…a o onoj drugoj, ahiretskoj, neka dragi Bog odluči…! Ed, da je prav(n)a država…!

    Komentariši

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: