Pismo predsjedniku Tribunala Meronu: PROTESTIRAMO ZBOG NAGOVJEŠTAJA PUŠTANJA KARADŽIĆA NA PRIVREMENU SLOBODU

 

meron, 2
Theodor MERON (86); predsjednik Tribunala u Haagu (ITCY) i predsjednik Žalbenog viječa u slučaju Karadžić

Otvoreno pismo u ime naše grupe “Zahtjev za povratak Ustava RBiH”poslano Theodoru MERONU predsjedniku Tribunala u Haagu i predsjedniku Žalbenog vijeća za slučaj “Karadžić” povodom nagovještaja o puštanju na privremenu slobodu genocidnog zločinca Radovana KARADŽIĆA

NE IZIGRAVAJTE PRAVO I PRAVDU I NE DOSOLJAVAJTE SOL NA LJUTE RANE KARADŽIĆEVIH ŽRTAVA!

Gospodine Meron,

Povod našeg obraćanja jeste najnoviji pokušaj ICTY-ja da se ponovo ismijava žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini time što se usudio da čak i da razmatra mogućnost puštanja na privremenu slobodu ratnog zločinca Radovana Karadžića, presuđenog za genocid. Karadžić je deset godina bio u bjegu za kojeg garancije daje i tzv. RS, kao da RS ima državni legitimitet. RS je zločinačka tvorevina nastala na genocidu koja nema nikakvog legitimiteta da bude garant bilo čega, pogotvo za ratne zločince koji su počinili genocid jer RS nastavlja njihovu genocidnu politiku u miru.

karadžić, 1
Dok je Meron glavni u Tribunalu i u Žalbenom vijeću, Karadžić ima razloga za radost

Prema međunarodnom pravu, garant može biti samo država Bosna i Hercegovina, jer jedino je ona međunarodno priznata država, jedino je RBiH članica UN a Karadžić je njen građanin. Stoga, ne možemo a da se ne pitamo želite li kao predsjednik  ICTY-ja tim potezom priznati rezultate genocida i RS promovirati u državu, a sutra i osloboditi Kardžića odgovornosti za genocid u Srebrenici ?
Niste li Vi g. Meron pustili i Šešelja na privremenu slobodu – uz garancije Srbije, ali on se nije vratio u Pritvornu jedinicu u Haagu iako je tražen, nego je sramotnu presudu Tribunala doživio na slobodi vrijeđajući žrtve.

Osvrnućemo se na uvrede koje ste Vi kao sudija i predsjednik i ICTY-ja svojim postupcima nanijeli bošnjačkim žrtvama genocida kao i žrtvama bosanskih Hrvata (katolika) počinjenog od strane srpskih fašista tokom brutalne agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992-95. godine.

Vaš uvaženi, svjetski priznati i poznati kolega, prof. međunarodnog prava dr. Francis A. Boyle, nazvao je neslanom šalom presude koje je vaš Sud izrekao Karadžiću i Šešelju.

Francis-Boyle - Copy
Čini se da je Tužilaštvo sabotiralo procesuiranje Voislavu Šešelju i da je sudsko vijeće nastavilo sa tom sabotažom

Mi, žrtve unutrašnje i vanjske srpske agresije pod vođstvom Karadžića i Miloševića, smatramo vaš Sud lakrdijom jer ismijava pravdu i žrtve.

Umjesto da pravedno sudi zločincima, Tribunal vrijeđa i ponižava njihove žrtve.

Svojim blagim ili oslobađajućim presudama ratnim zločincima Vi i Vaš Sud ste nas zaprepastili i razočarali. Najava o mogućem puštanju na privremenu slobodu Karadžića koji je, na zaprepaštenje domaće i svjetske javnosti, osuđen samo za genocid u Srebrenici, Tribunal je dosuo sol na nezacjeljive duhovne i fizičke rane njegovih žrtava.

Umjesto doživotnog zatvora za ubojice nevinih ljudi, Tribunal ih blago kažnjava ili oslobađa krivice za golim okom vidljiv (i u žrtvama prebrojiv) genocid na čitavom području RBiH. Vaš doprinos takvom izigravanju pravde je nemjerljiv, gospodine Meron.

Nakon izdržane dvije trećine kazne, najveći ratni zločinci se kao heroji vraćaju na mjesto zločina.

-dodik---odlikovanje-asocija_620x0
Dodik odlikuje Krajišnika koji je blagu kaznu Tribunala odležao. Sada je heroj, medijska zvijezda, čak i u Sarajevu. Ako Karadžića puste na privremenu slobodu, mogao bi Dodik ujagmiti zgodu pa i njega odlikovati i tako mu se odužiti za orden kojim je Karadžić odlikovao Dodika

Političari, poput Milorada Dodika, priređuju im skupe dočeke, šalju po njih avione, organiziraju mitinge, omogućuju im da postanu medijske zvijezde i “sveci”, otimajući za tu propagandu zločina genocida i zločinaca i pare poreskih obveznika – žrtava.

Blagim ili oslobađajućim presudama Vaš Sud doprinosi nastavku fašističke i nacističke politike koja je dovela do teških ratnih zločina, genocida, kulturocida i urbicida.

Oko 30.000 sljedbenika fašističkog i nacističkog pokreta i ideologije Draže Mihajlovića, Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Vojislava Šešelja i drugih zločinaca okuplja se u Bosni u Ravnogorskom četničkom pokretu kao “nevladinoj organizaciji“ (sic!) javno prijeteći novim zločinima i gonocidom.

Uzvici „Nož, žica Srebrenica“ i danas četnici uzvikuju na javnim mjestima.
Srpski fašisti – četnici, su, zahvaljujuci presudama ICTY-ja postali davno svjesni da se fašistički i nacistički zločini te genocid isplate i zato će zločin ponavljati sve dok nestane Bosnjaka (bosanskih muslimana) i države Bosne, njihove matične domovine.

cetnici-visegrad_main_al_jazeeraČetnici taj i takav genocidni program ne kriju na svojim javnim skupovima, niti u istupima u medijima. Oni su se proglasili vojskom RS-a. Njihovo zadnje okupljanje u Višegradu finansirala je tamošnja Skupština opštine. Za tu odluku su pod prisilom srpskog aparthejda koji tamo vlada bili primorani glasati i bošnjački zastupnici žrtava genocida u Višegradu.

Milorad Dodik nastavlja genocidnu i separatističku politiku Karadžića i Miloševića, imajući oslonac u blagim ili oslobađajućim presudama vašega Suda, te time direktno doprinosi destabilizaciji države Bosne i Hercegovine, negirajući je kao državu, odbijajući poslušnost njenim institucijama pa čak i Ustavnom sudu, stvarajući stalnu krizu. On je prijetnja stabilnosti i širem regionu i Evropi, a i svijetu uopće. I Vi takvog uvažavate kao garanta da će se Karadžić vratiti u zatvor u Haag!

prijedorGospodine Meron! Zašto se kao sudija međunarodnog visokog Suda za ratne zločine nikada ne upitate kakvu poruku šaljete srpskim fašistima i općenito svijetu svojim blagim ili oslobađajućim presudama ratnim zločincima poput Karadžica i Šešelja koji su počinili genocid. Jeste li se ikad zapitali koliko je Tribunal i koliko ste Vi sami svojim blagim i oslobađajućim presudama dopriniijeli opstanku i trajanju četničkih fašističkih aveti prošlosti – čiji su pripadnici na čelu sa Milanom Nedićem, kojeg Srbija upravo rehabilitira, riješili “židovsko pitanje u Srbiji” prije samoga Hitlera, prvi u Europi!

Da li ste se zapitali koliko takvo vaše ponašanje i ponašanje ICTY-ja može potaknuti radikalizaciju bosanskih muslimana zbog nepravdi?! Da li je to cilj Tribunala kao produžene ruke svjetskih političkih centara moći koji taj Sud finansiraju?

Prijedor-dzenaza20072015Ta i takva politika je politika pravdanja genocida koji se već dogodio. Ta politika je podsticanje na nove zločine i genocid u kojma bi muslimani Bosne – iako stari autohtoni europski narod sa svojim ilirskim korjenima, bili konačno uništeni, a država Bosna podijeljena između Srbije i Hrvatske! (Masovna dženaza prijedorskih žratava genocida)

Pozivamo vas da se dobro zamislite nad činjenicama iznesenim u ovom pismu i da se zapitate kolika je uloga vašeg Suda u tome. Mi kao žrtve genocida i takve politike – odgovor već znamo.

Potpuno je nelogično i za pravdu ponižavajuće da Tribunal nije u stanju presuditi za genocid u čitavoj Bosni na osnovu tvrdoglavih činjenica koje je sam utvrdio (kao i Međunarodni sud pravde!) i koje navodi u presudama, ali ih odmah i negira. Zbog toga za Tribunal nije gencid ono što je genocidom definisala Povelja UN i po kojoj se Tribunal mora voditi tim prije što se sudije osvjedočile i na terenu – kao u Srebrenici, Tomašici…da je počinjen genocid, a da su srpski fašisti sakrili žrtve genocida.

Osvjedočili ste se kako je genocid bio dobro isplaniran zločin država Srbije, Crne Gore i tzv. RS – te da je svjesno počinjen u Sanskom Mostu, Banjoj Luci, Prijedoru, Ključu, Zvorniku, Bratuncu, Foči, Višegradu, Vlasenici, Sarajevu, Mrkonjić-Gradu…, – sve u cilju potpunog uništenja bosanskih muslimana kao etničke grupe i nestanka države Bosne.

meron u tomašici

Meron u Tomašici okružen preživjelim logorašima Omarske, Trnopolja i Manjače: 800 tijela nedužnih građana, četničkih žrtava genocida je do tada bilo eksumirano; Meron je odao poštu nevino ubijenim,  prisjetio se svojih logoraških muka kao dijete u Hitlerovom koncentracionom logoru  mu je  ubijena mati, ukraćeno djetinjstvo i radost života. Izleda je sve to zaboravio čim se vratio u Tribunal… U Karadžićevoj optužnici ni traga Tomašici, a u presudi ni spomena na genocid iako se on dogodio po svim tačkama Konvencije o sprećavanju i kažnjavanju genocida!  

Očito je da i Vi g. Meron i Vaš Sud negirate sve to, da ne marite za pravne propise na koje se čak i pozivate – Povelju UN, a posebno Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju genocida, radeći po političkom nalogu, a ne po pravdi. Jeste li to napustili svijet profesionalizma i ušli u svijet politike koja zloupotrebljava pravo i ubija pravdu, te nanosi nepravdu i bol žrtvama genocida? I taj odgovor znamo – on je potvrdan.

Vrhunac vaših neslanih šala i uvreda žrtvama genocida je i sam nagovještaj da bi Trbinunal mogao udovoljiti molbi Radovana Karadžića za puštanje na privremenu slobodu kako bi prisustvovao pomenu umrlom bratu (i taj umrli brat je bio pristalica zločina genocida!).

Gospodine Meron!

Jeste li se ikad upitali da li bi Jevreji dozvolili opstanak Trećeg Reicha? Pozivamo vas da se stavite na mjesto bošnjačkih žrtava genocida i to tako što ćete se zamisliti da li biste, da ste imali prilike suditi Hitleru za Holokaust, osuditi ga na 40 godina?

Theodor-Meron171111Da li biste se složili sa Presudom Suda u Nürnbergu da stvaranje Trećeg Reicha nije zločinačka ideja i poduhvat kao što je to vaš ICTY dosudio u Presudi Šeselju po pitanju ideje o Velikoj Srbiji? Metode stvaranje i jedne i druge fašištičke i nacističke tvorevine – i Trećeg Reicha i RS su poptune iste.

Zamislite – da li bi ste vi, kao Sudac u Nürnbergu ili vaši sunarodnici Jevreji općenito, dozvolili Hitleru, presuđenom nacisti za Holokaust i osuđenom na 40 godina zatvora (sic!) da bude pušten na privremenu slobodu kako bi otišao do rodnog Braunaua u Austriji na grob nekome svome rođaku (također, nacisti i fašisti)?

Znamo da ne bi! Ne bi smjeli! Ako bi Jevreji saznali da i pomišljate na takvo što – onda bi Vas oni javno objesili prije nego bi to Vi uspjeli i kazati, a kamo li pokušali uraditi. Ali, kada je u pitanju Bosna, Vi i ITCY imate drugačije pravne standarde od povjesno i civilizacijskih potvrđenih.

holokaust

trnopoljej 2
Na gornjoj fotografiji – Židovi u jednom od Hitlerovih – Himlerovih logora, a na donjoj – logoraši Karadžićevog logora Tomašica. Ista metedologija u ubijanju nevinih ljuda zbog njihove rase, religije, narodnosti – ali Meron ima dva aršina za Himlera i Karadžića  
dabić
Da je Kraddžić (Dabić) znao da če Tribunal i njegov predsjednik Meron  biti tako milostvi prema njemu, možda bi se predai već prije dvadeset godina – pa bi uskoro mogao biti slobodan čovjek kao Plavišićka, Krajišnik, a Dodik bi i njega zakitio odlikovanjem, kao što je Karadžić kitio Dodika

Zašto mislite da sve to što vi ne bi smjeli učinili sebi i svom narodu, možete činiti drugim žrtvama srpskog nacizma – bosanskom muslimanskom narodu i dijelu bosanskog hrvatslog naroda koji je također stradao od srpske nacističke i fašistiške ruke kao u Banoj Luci, Prijedoru? Želite li time, kao sudija najvšeg svjetskog Suda za ratne zločine, kojim ste više puta izigrali pravdu i ponizili one koji od vas pravdu očekuju, reći da za Vas žrtve genocida nisu jednake sa žrtvama Holokausta?

Bili ste u Prijedoru. Tamo su muslimani i katolici morali nositi bijele trake oko rukava po naređenju srpskih nacista na čelu s Karadžićem! Zar Vas to nije podsjetilo na trake koje su Vaši sunarodnici nosili u Hitlerovoj Njemačkoj osuđeni na poniženja, progone, pljačku, istrebljenje, nestanak!

Bili ste u Tomašici, gdje je do tada bilo ekshmirano oko 800 tijela nedužnih građana, četničkih žrtava, posjetili ste Omarsku. Prisjetili ste se vaših logoraških muka u Hitlerovom koncentracionom logoru gdje Vam je ubijena mati, ukraćeno djetinjstvo i radost života. Izleda ste sve to zaboravili čim ste vratili u Tribunal.

U sudačkoj praksi  ste svojim odlukama o oslobađanju Perišića, Gotovine, Šumatovića, Stanišića, te utjecajem na kolege sudije da ne presuđuju oficirima visokog ranga izazvali kontraverze, ali to nije bio problem za Vas, nego za one koji su upozorili na to, kao i na skrivanje dokumenata vezanih za ulogu Srbije u genocodu u Bosni…

Danski sudac na ITCY Frederic Harhoff  napisao je pismo 56-orici kolega sudija i upozorio ih na Vaše pritiske oko oslobađanja Gotovine i Perišića, pa je on ispao kriv, a ne Vi.

Isto se dogodilo i sa Florence Hartmann.

Ako mislite ne postoji sud za Vas, morate znati da postoji sud javnosti koji će Vas stalno propitivati i prosuđivati o Vašoj odgovornosti za nepravde nanesene bosanskim žrtvama. U sudu javnosti biće sudija i portnika iz reda žrtava genocida. Obratićemo se UN-u, te drugim svjetskim institucijama, medijima i pojedincima.

Razmatranjem mogućnosti puštanja na privremenu slobodu Karadžića,  Vi nam ponovno poručujte kako se ne želite prisjećati ni vaših logoraških dana u koncetracionom logoru, niti onog što ste vidjeli u Tomašici i  čuli od logoraša Omarske, Trnopolja, Manjače…

Treba li nas iznenaditi ako sutra pomilujete Karadžića i oslobodte ga optužbi za genocid u skladu sa Vašim pogledima na pravo, umjesto da ga osudite za genocid na čitavom području RBih kako je tražio Tužitelj?

srebrenica 1Jeste Sudija Merone – da li se ikad upitali kako se osjećaju brojne majke i sestre ubijenih očeva i braće čije kosti su po naređenju Karadžića i danas sakrivene u masovnim grobnicama, pa ne mogu ih ni dostojno sahraniti nakon dvije decenije?

Očito, Vi kao žrtva i kao pravnik, predsjednik najvišeg suda na svijetu za ratne zločine nemate nimalo razumijevanja za bol žrtve, za pravdu, iako ste i sami žrtva nacizma i Holokausta? Kako to, g. Meron? To je nelogično, suprotno ponašanju normalnog ljudskog stvorenja. Bez imalo stida, Vi najavljujete mogućnost privremenog puštanja na slobodu notornog genocidnog zločinca Karadžića koji je naredio ubijanje tih nevinih žrtava i skrivanje njihovih tijela po masovnim grobnicama i koji je bio u bijegu deset godina jer je znao da je kriv.

srebrenica

Bili ste i u Srebrenici, bili ste i u Tomašici, ali masovna likvidacija bosanskih muslimana, silovanje, progon, urbicid i kulturocid u čitavoj Bosni za Vas i vaš Sud nije genocid. Nije li to nepravda i grijeh i sramota gospodine Sudija!?

Jeste li se ikada upitali koliko Karadžićevih žrtava prognanih po svijetu nije u stanju doći na dženazu/sahranu svojih najbližih u Bosni kada im kosti i budu pronađene, ili kada umru od posljedica torture i zločina nad civilnim stanovništvom! Među hiljadama takvih od Novog Zelanda preko Švedske do Canade i USA je i jedan od potpisnika ovog pisma, koji je u roku od tri mjeseca izgubio mlađu sestru  i mlađeg brata koji je umro od posljedica duhovne i fizičke torture Karadžićevih batinaša, mučitelja i ubojica u logoru Manjača, a oboje zbog nebrige dejtonskih vlasti.

Gospodine,

Zaprepašteni smo praksom i ponašanjem Suda. Nekim svojim skorašnjim presudama, Vi i Sud kojme presjedavate, kao da se rugate pravu i elementarnim ljudske osjećajajima pravednog. Nevjerovatno za čovjeka Vašeg znanja i iskustva, ali Vi gospodine, pod civilizacijskim plaštom humanističkog pristupa i tretmana osuđenika, naglavice okrećete humanistički koncept ljudskih prava i teško vrijeđate žrtve zločina u čije ime ste postavljeni na čelu časnog Suda. Tako zabijate autogolove u mrežu internacionalnog prava, bili toga svjesni ili ne!

Vi ste slične stvari i prije činili.

U Bosni je g. Meron, vrlo ranjiv politički mir, a Vi, Sud i Vaša blaga i sablažnjivo-obzirna interpretacija internacionalnog prava, spram počinitelja najtežeg mogućeg zlčočina protiv ljudskog roda, dajete svoj doprinos takvoj političkoj nestabilnosti u našoj domovini. Jer kako uopće, u okolnostima kakve jesu u Bosni, drugačije interpretirati odluke da se nakon izdržane dvije trećine kazne, najveći ratni zločinci puštaju na slobodu i vraćaju na mjesto zločina, gdje bivaju dočekani kao “narodni” heroji. Političari, poput Milorada Dodika, priređuju im skupe dočeke, šalju po njih avione, organiziraju mitinge, omogućuju im da postanu medijske zvijezde, nevino osuđeni narodni mučenici i sveci, trošeći na tu propagandu zločina genocida i zločinaca i pare poreskih obveznika – žrtava
Momčilo Krajišnik se nedavno hvalio u emisiji „Ćirilica“ jedne beogradske TV kako je Tribunal omogućio najvećim ratnim genocidnim zločincima da u Pritvornoj jedinici Tribunala slave njegovu i Krsnu slavu genocidne RS.

To je bio bal vampira uz sve potrebne vjerske rekvizite donesene sa Pala – osim u jednom detalju; poslužili ste ih „slatkim vinom“ umjesto ljutom rakijom! Još jednom ste napravili neslanu šalu sa žrtvama tih vampira koji nemaju veze sa vjerom.

 

Zbog svega toga mi, okupljeni u grupi koja broji oko 66.000 građana koji zahtijevaju povratak u život Ustava RBiH iz 1991., odlučno protestiramo protiv nagovještene odluke vašeg Suda o privremenom puštanju na slobodu genocidnog zločinca Radovana Karadžića jer je to atak na pravdu i na njegove žrtve. Od vas, kao sudije i predsjednika Žalbenog vijeća, tražimo da bez odlaganja odbacite takav zahtjev od strane Karadžća i njegovog pravnog tima.

O garancijama Srbije da će se Karadžić vratiti u Haag nećemo ni da čujemo. Uz to, ratni zlocinac Karadzic nije srbijanski državljanin te Srbija nema pravnu nadležnost da daje ikakve garancije. A pošto već spominjete Srbiju kao garanta Karadžiću, želimo vas pitati potvrđujete li time direktnu umiješanost Srbije u genocid koji je počinjen u Bosni, uzimajući u obzir i garancije genocidne RS.

Podsjećamo Vas da je ta ista Srbija godinama skrivala najveće genocidne kapitalce kako bi ih spasila vašega ‘milostivog’ suda, kako bi im omogućila da se nauživaju slobode, te da zbog starosti i bolesti, odugovlačenjem suđenja na Tribunalu, ne dočekaju presude i da na onaj svijet odu za Tribunal nevini, poput Miloševića. Ali, znajte, ne postoji Sud koji može umanjiti ili sakriti njihov zločin!

Posebna „neslana šala“ Vašeg suda je skrivanje važnih dokumenata vezanih za srbijansko učešće u agresiji na Bosni i Hercegovinu i genocid, te zatvorski progon bivše glasnogovornice ICTY, Florence Hartmann, zbog toga što je obznanila da krijete te dokumente.

Stoga ne čudi što, po uzoru na ICTY, bosanska SIPA zloupotrebljava Interpol i progoni novinare koji pišu o zločincima, a štiti zločince na slobodi!

IMG_0001Zar se treba čuditi što Tužilaštvo i sudstvo BiH progoni branitelje, po ugledu na Vaš Sud koji je sudio časnim oficirima Armije BiH poput generala Sefera Halilovića, komandanta ARBiH, Nasera Orića, Mehmeda Alagića i drugih koji su pravosnažno oslobođeni, jer im ni srpski pravni timovi i lažni dokazi i svjedoci nisu uspjeli dokazati nikakvu krivicu? To je sve bilo s ciljem da ICTY, kao produžena ruka svjetske politike i licemjerja, rasporedi ratne zločine ravnomjerno na sve „tri zaraćene strane” te time pokuša izjednačiti krivicu za ‘rat’. Zar se terba čuditi što Sud BiH nije osudio ni jednog ratnog zločinca za genocid!

To se radi svjesno jer se zna da je izvršena agresija nad RBiH, da je UN uskratio pravo golorukim braniteljima na oružje, te da je pod okrliljem UN-a počinjen genocid kojeg je inspirirala naučna i crkvena vlast, a proveo politički vrh Srbije, Crne Gore i tzv. RS (genocidnog entiteta u sastavu države BiH) uz pomoć JNA, četnika i njihovog oružja. Sve je to krunisano blagim i oslobađajućim presudama Tribunala – neslanim šalama na račun Pravde i žrtava, te nagradom od pola državne teritorije na kojem je stvorena zločinačka RS. Karadžića slave u toj genocidnoj nakazi kao sveca i heroja.

Stoga, mi potpisnici ovog pisma, Vama i ICTY-ju upućujemo najoštriji protest i odbacujemo čak i vašu pomisao na mogućnost puštanja na privremenu slobodu ratnog genocidnog zločinca Karadžića.

Također se najoštrije protivimo praksi Suda koji svojim presudama izigrava pravdu, vrijeđa bošnjačke i hrvatske žrtve genocida počinjenog na tlu Bosne i Hercegovine od strane srpskih fašista, koji štiti ratne zločince i njihov genocidni plijen utirući put ka novim zločinima i genocidu nad Bošnjacima (bosanskim muslimanskim narodom).

Na kraju gospodine sudac,

Željeli bi ovo protestno pismo završiti pristojno, kako je red u komunikaciji  među civiliziranim ljudima. Mi međutim, zbog Vaših postupaka prema ljudima koji su najveći katili i naši osobno i naroda kome pripadamo, ne možemo sebe dopustiti takav luksus, pa da ovo pismo završimo izrazima poštovanja prema Vama i časnom poslu koji Vam je povjeren da obavljate. Nismo ga tako ni počeli, pa ga nećemo ni završiti.

Ipak, želimo Vam dobro osobno zdravlje i mirnu savjest. U vašim godinama bolje se poželjeti i ne može

Autori ovog pisma potpisuju ga i šalju u ime svih 66.000 građana Bosne i Hercegovine koji su članovi Grupe koja zahtijeva povratak u život Ustava RBiH iz 1991.

Ibrahim HALILOVIĆ, prognanik iz Mrkonjić-Grada (Varcar Vakufa), osnivač grupe, Windsor, Canada, 

Dženana DELIĆ, prognanik iz Travnika, Shefield, UK

Marjan HAJNAL,prognanik iz Sarajeva, Jerusalem, Izrael

Bedrudin GUŠIĆ, prognanik iz Banje Luke, Boston, USA

Anto TOMIĆ, bivši logoraš Omarske, Trnopolja i Manjače, rodom iz Prijedora

Nihad FILIPOVIĆ, logoraš koncentracionog logora Manjača, uhapšen u rodnom Ključu kao civil, živi u UK – članovi Grupe i njena Vodstva

 

28. maja 2016.

*Jedna od Meronovih e-mail adresa na koju i sami mu možete pisati: theodor.meron@nyu.edu

(Grafička obrada i legende za Blog, I.H.)

 

One Reply to “”

Komentari su isključeni.